Ochi de paun

de Criss in Prajituri, 1 Feb 2013 | 13875 vizualizari

 

O prajitura foarte buna, nu foarte dulce, dar mie mi-a placut tare mult. Pozele sunt facute la lumina becului, pentru ca in ziua in care am facut prajitura, a plouat si a fost foarte urat si n-aveam cum sa fac poze mai bune pe o astfel de vreme.
Reteta ii apartine Mirelei Goleanu de pe Bucataras. (Multumesc Mirela)

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 170 g margarina sau unt (am pus Cremino)
  • 30 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura :
  • 3 albusuri (am pus 4)
  • 100 g zahar pudra (am pus 120)
  • 200 g nuci macinate(am pus 220)
  • 700 g visine (merg si mai multe, dar eu doar atat am avut)
  • gem de caise pentru uns cele 3 foi
  • zahar pentru presarat peste visine
  • gris (reteta nu prevede, dar eu am adaugat pentru ca visinele au lasat destul de multa zeama)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochi de paun:

Pentru aluat : intr-un bol cernem faina, adaugam maia-ua (drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar, putin lapte si 1 lg faina si lasam la dospit pentru 10 minute). Adaugam untura sau margarina moale de la temperatura camerei, galbenusurile, zaharul, laptele caldut si framantam cam 10 minute. Lasam aluatul la dospit 30 de minute, apoi il impartim in 3 parti. (Desi reteta nu prevede, eu am adaugat 3 linguri de zahar si bine am facut, pentru ca oricum prajitura nu e foarte dulce. Cred ca mai mergeau  vreo 2 linguri de zahar.)

Pentru umplutura : mixam albusurile cu un praf de sare , adaugam zaharul pudra treptat, iar la final nucile macinate.

Intindem fiecare foaie de lungimea tavii in care o vom aseza, o ungem cu gem . Pe lateralele lungi ale foii asezam visinele dulci (eu am pudrat putin gris si pe foaie si peste visine) si rulam ambele capete spre interior, lasand un spatiu pentru umplutura de nuci.

Asezam rulada fara umplutura in tava pe care am impartit-o in 3 cu ajutorul hartiei pentru copt. La fel procedam cu celelalte 2 foi. Dupa ce am asezat foile cu visine in tava de copt, punem umplutura .

Lasam la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumenesc. (la mine a durat mai mult)

Dupa ce le scoatem din cuptor,le lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar si taiem felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de paun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de nuca si zmeura