Punem faina cu sarea intr-un bol, faceti o adancitura adaugati ouale. Drojdia o frecați cu zaharul si puneti apa calduta. Începeți sa bateti ouale cu o furculiță si incet incet adaugati drojdia cu apa continuând sa amestecati cu furculita. Cand nu mai reușiți, incepeti sa frământați cu mainile. Daca credeti ca mai trebuie făina, mai adaugati putină. Treptat punem uleiul caldut continuand sa frământați. Va iesi un aluat moale si nelipicios. Lasati la crescut pana își dubleaza volumul.
Incingem cuptorul la 180 °. Impartim aluatul in șase părți egale.
Pe masa de lucru tapetam puțină faina si incepem sa formam un "șnur" de 80cm...apoi il punem cap la cap. ..si invartim capetele....apoi rasucim in jurul ei... (vezi poza).Continuam pana la ultimul.
Le punem intr-o tava unsa cu ulei , le ungem cu galbenus si presaram cu mac.Dam tava la cuptor pentru 30 de minute.
Calde, moi si crocante sunt foarte gustoase.
Pofta buna! !!! :)