Niste painici foarte sanatoase , dar si foarte gustoase! Contin multe fibre care ajuta la digestie, la slabire , etc. Am folosit tarate de ovaz, pentru ca sunt mult mai bune la gust decat cele de grau. Sunt ceva mai scumpe , dar au un gust dulce, nu amarui, comparativ cu celelalte si o culoare mai deschisa. Eu folosesc aceasta reteta si cand fac blatul de pizza, dar si cand vreau sa mananc paine. De fapt, paine alba nu mananc decat extrem de rar. Le coc pe grill si ies putin crocante. Mie imi plac enorm si piticului meu la fel.
Se framanta cu mana toate ingredientele. Se imparte cantitatea in doua parti , carora li se da forma de minge, apoi se aplatizeaza cu mana. Se coc pe grillul incins. Al meu e cu capac , iar cand il inchid, nu mai e nevoie sa le intorc si pe cealalta parte sa se coaca. Daca al vostru e fara capac, intoarceti turta si pe cealalta parte si coaceti-o.
Serviti-o goala, cu salata de vinete, ton, branza.....orice.