Colacei pentru colindatori

de adnia in Piine, 24 Dec 2013 | 5900 vizualizari

 

Mi-aduc aminte ca intotdeauna mi-a placut sa ascult colinde, imi induc o stare de bine si de bucurie, mai ales in seara magica! Insa colindele trebuiau neaparat cantate de altii, eu nu m-am descurcat niciodata la asa ceva, si nici nu mi-a placut sa merg cu colinda…vedeti voi, in ochii mei de copil a staruit impresia ca as merge la cerut bani, iar eu as fi vrut doar sa fiu cuprinsa de starea aceea de bine! asadar, m-am rezumat doar la ascultarea lor si la recompensarea lor nu prin bani, ci prin colacei, nuci si mere (stiu, metoda old-school, dar chiar mi-a adus multe zambete si straluciri in ochi!) Asadar, am ales ca in seara de Ajun, sa va recompensez si pe voi cu niste colacei simpli, dar de care imi amintesc cu drag de pe vremea cand inca eram un ghindoc prin bucataria bunicii si mai mult o incurcam decat s-o ajut…dar zau ca nu putea face ceva singura, fara mine:)

 

INGREDIENTE

ingrediente:

  • 400 ml lapte de cocos
  • 700 g faina alba
  • 1 lingura sare de mare
  • 1 lingurita zahar brun
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura faina de in (obtinuta prin rasnirea semintelor de in)
  • 1 pliculet drojdie uscata (7g)
  • putin susan pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei pentru colindatori:

 

1. Se introduc toate ingredientele in masina de paine (intai lichidele, apoi cele uscate) si se seteaza masina pe programul special pentru aluat (la mine dureaza cca 90 minute)

2. Aluatul se scoate din masina de paine, se framanta putin pe masa infainata si se imparte aluatul in 8 parti egale. Fiecare parte se mai imparte in 2 jumatati egale, care se ruleaza in suluri lungi.

3. Se formeaza un snur lung din primele 2 suluri (impletitura in 2, sau tehnica snurului de martisor).

4. Snurul obtinut se inchide in cerc si se prinde bine. Se aseaza pe marginea lui un alt sul drept, care se prinde bine de cercul anterior.

5. Se aseaza colacul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt si se repeta operatiunea de mai sus, pana la terminarea aluatului.

6. Colaceii se ung cu ulei de masline, se presara susan si se introduc in cuptorul preincalzit. Se coc la foc mediu (180 grade) pana cand trec testul scobitorii.

7. Se lasa la racit in tava, dupa care se aseaza frumos in cosul cu mere si nuci si se asteapta colindatorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei pentru colindatori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

25.12.2013, 19:12

Sunt tare frumosi Ce ne mai bucuram cand primeam un colacei la colindat, insa generatia de acum nu se mai bucura...

diaconta 1

26.12.2013, 23:07

superbi colaceii tai
Sarbatori cu bucurie draga mea

adnia 1

29.12.2013, 22:20

ce ma bucur ca v-au placut colaceii! Sarbatori fericite, dragilor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Focaccia alle erbe e pomodorini