Colacei

de lacrimioara in Piine, 26 Ian 2011 | 10800 vizualizari

 

reteta o am de la doamna Laura Laurentiu care are un blog cu retete extraordinare

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina,
  • 25 gr drojdie,
  • 50 gr unt topit,
  • 300ml lapte,
  • 1 lingurita sare,
  • 2 linguri zahar,
  • un ou batut cu putin lapte si zahar.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei:

Se amesteca drojdia cu zaharul si putin lapte si o lingura faina se amesteca si se lasa pana se umfla. Faina se cerne si se amesteca cu sarea facem o gaura in mijlocul fainii si punem drojdia dospita. Adaugam si restul de lapte putin cate putin si framantam pana se omogenizeaza bine, apoi adaugam untul topit si framantam  bine pana devine un aluat nelipicios. Il punem intr-un bol uns cu ulei, il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut in loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut il impartim in mai multe  parti  pentru a forma covrigi pe o suprafata unsa cu ulei si formam covrigi ca in imagine. Dupa ce ii formam ii mai lasam 30 minute la cald. Dupa ce au crescut  se ung cu oul amestecat cu putin lapte si zahar si ii punem la copt 30 minute la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornurile Laurei Laurentiu