M-am gandit sa-mi fac singura un cocktail de util la torturile "Diplomat" care vor urma in preajma sarbatorilor de iarna.
Eu am pus cate doua fructe din fiecare, nu am facut mult, doar 3 borcane, deocamdata.
Am spalat si decojit fructele, mai putin strugurii si le-am feliat. Piersicile, nectarinele si caisele le-am feliat in 4 si am indepartat putin din partea de langa sambure.
Intr-un vas pe foc am pus apa si zaharul si am lasat pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat fructele si am lasat 5 minute la foc mic. Apoi am scos fructele intr-o sita, am stins focul si am purces la sterilizarea borcanelor. Le-am spalat si le-am introdus in cuptor cu focul aprins pentru cateva minute, pana s-a evaporat apa de pe ele. Le-am pus intr-o tava metalica, am pus fructele asortate in ele si cateva feliute de lamaie si am turnat siropul fierbinte. Le-am pus capacele si am introdus tava in cuptorul deja incalzit. Am lasat acolo pana s-au racit.
1
o alta modalitate de a face cocktail-ul - se pot fierbe borcanele pe baie de aburi fara a mai opari fructele inainte.