Pot sa spun ca sunt cele mai reusite coaste de miel pe care le-am preparat pana acum si asta datorita aparatului de marinat FoodSaver.
Este foarte util cand vine vorba de marinarea carnurilor, pentru ca prin vidare carnea isi deschide porii si primeste in interiorul ei toate aromele cu care o marinam, devenind in acelasi timp foarte suculenta.
Portionam coastele de miel in asa fel incat fiecare portie sa contina doua vertebre.
Preparam marinata.
Curatam usturoiul, il pisam in mojar impreuna cu sare, piper si ghimbirul ras si obtinem o pasta pe care o amestecam cu mustarul.
Cu aceasta pasta vom masa carnea de pe coastele de miel si le lasam cateva minute sa se odihneasca, apoi le asezam in caserola pentru marinare FoodSaver si adaugam berea peste ele, frunze rupte de busuioc si o foaie de dafin.
Inchidem caserola cu capacul din dotare si comutam butonul pe pozitia pentru vidare.
Conectam caserola la aparatul de vidat Food Saver si vidam de doua sau chiar trei ori, pentru un rezultat mai bun.
Deconectam caserola de la aparatul Food Saver, comutam butonul pe pozitia inchis si dam caserola la frigider pentru o ora.
Dupa acest interval, scoatem coastele de miel din caserola si le transferam intr-o tava de copt, unsa cu ulei.
Printre coaste, asezam felii de cartofi masate cu putin unt si condimentate cu sare si piper, precum si crengute de rozmarin si rosii cherry cu ciorchine cu tot.
Dam tava la cuptor pentru 40-45 de minute, sau pana cand atat coastele cat si cartofii sunt bine rumenite.
Pe parcurs, mai invartim coastele de pe o parte pe cealalta si le mai stropim cu cate putina marinata.
Dupa stingerea focului, ungem coastele cu putina miere, cu ajutorul unei pensule si presaram boia de ardei afumata, peste ele.
Le mai lasam la cuptor asa unse, cu focul stins, 5-6 minute, apoi le servim cu mare pofta.
Sunt delicioase in aceasta combinatie si merg servite mai ales cu mustar.
Sa va fie de folos!
1
Si cartofii pot fi stropiti cu putina marinata de la miel, in timpul prepararii.