Așa să continui epopeea am făcut o fuziune de la Paprika Tv, Red Velvet umplutue cu cremă de brânză a la Jamie Oliver, el a umplut flori de dovlecei cu această cremă. Dar și clătitele aperitiv s-au dovedit a fi la fel de savuroase. P.S. de aceea am pus zilele trecute întrebarea cît de iute e ardeiul acela movaliu :D
Sfecla spălată, necurățată, doar de capete, se taie în felii și se introduce în aparatul de stors fructe/legume și se va obține cca. 50 ml suc de sfeclă. Oul se bate energic cu sucul, de fapt un fel de nectar de sfeclă ;), apa minerală ca să subțieze compoziția, făina și praful de sare, obținându-se un aluat fluid și omogen, fără cocoloașe. Din acest amestec rezultă 4 clătite mai grosuțe.
Aparatul Philips Multicooker, se conectează la sursa de curent, se selectează din MENIU programul FRY, se unge vasul cu puțin ulei și se trece la prăjitul clătitelor. Sincer, aveam o strângere de inimă că se vor maronii:D, dar s-a dovedit clar că au rămas roșiatice exact cum am văzut la TV și pe diverse site/blog-uri culinare. Se coace clătita pe fiecare parte cca. 5 minute, numai e nevoie să adăugați ulei în vas. Cel mai mult mi-a plăcut că nu am simțit mirosul acela specific de clătite prăjite ;)
Între timp ne ocupăm de umplutură: brânza cremoasă cu verdeață se amestecă cu coaja de citrice, frunzulițele de mentă tocate mărunt și ardeiul iute, curățat de semințe și tocat mărunt. ;)
Clătitele se umplu cu crema de brânză, se rulează și se servesc reci.
Spor și poftă bună!
1
Nu se simte gustul de sfeclă roșie în clătite