Aceste ciuperci pot fi servite si in regim de post dar si in regim de dulce cu cascaval ras sau cu smantana.
Eu le-am servit simple de post.
Spalam ciupercile, le rupem coditele si le decojim.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cuburi sau felii. Eu i-am taiat intai felii, apoi i-am maruntit pentru a umple mai bine ciupercile.
Usturoiul il curatam si il tocam marunt.
Condimentam cartofii cu rozmarin, cimbru, piper macinat si sare.
Ii stropim si cu putin ulei de masline.
Asezam ciupercile in formele de briose, punem in ele bucatele de usturoi si sare, apoi le umplem cu cartofii condimentati.
Tocam marar si presaram peste cartofi.
Dam la cuptor pentru 40 minute.
Cartofii vor absorbi zeama de ciuperci. eu i-am mai intors pe parcurs pentru a se patrunde mai bine.
Coditele ciupercilor le-am tocat si le-am calit cu putina ceapa, apoi am adaugat niste zacusca si am incropit un sos alaturi de care am servit ciupercile.