Salata de conopida

de Bucataras in Mancaruri de post, 30 Apr 2009 | 7891 vizualizari

Salata de conopida

 

Ati gustat vreodata conopida cruda? Are un gust excelent, de varza. Celebrul scriitor Mark Twain spunea despre ea: “Conopida nu este nimic altceva decât o varză cu studii superioare”

 

INGREDIENTE

  • o conopida
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras colorat
  • Pentru vinegreta:
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 3 crengute de cimbru proaspat
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida:

Se spala bine legumele, se taie marunt, se amesteca. Pentru vinegreta, zdrobim catelul de usturoi si se amesteca cu uleiul, otetul si zeama de lamaie. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Crengutele de cimbru si patrunjelul se spala, se usuca si apoi se toaca marunt. Se adauga in vinegreta, apoi se toarna peste legume.

PS. o taranca din Piata Amzei imi zicea ca ea fierbe putin conopida … n-am incercat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
salata asortata cu sfecla rosie-post