Ciuperci umplute cu carne de pui

de Petrina MIH in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2015 | 3215 vizualizari

 

Este o reteta usor de facut si foarte gustoasa! Pot fi servite ca aperitiv sau chiar si ca fel principal :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci champinion
  • 400 g carne (eu am pus pulpe de pui dezosate)
  • 2 cepe
  • 2 rosii sau un pahar cu suc e rosii
  • 4-5 lg ulei
  • condimente ( sare, piper, curry, etc)
  • 250 g cascaval taiat feliute
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu carne de pui:

Spalam bine ciupercile, le indepartam codita cu grija si le uscam cu un prosop curat.

Taiem carnea cubulete mici sau o tocam, la fel si cozile ciupercilor.

Pentru umplutura vom cali ceapa in 4-5 linguri de ulei pana devine sticloasa, apoi adaugam carnea. Lasam pana ce carnea se albeste si adaugam apoi coditele ciupercilor, cand acestea au inceput sa lase apa, adaugam si rosiile sau sucul de rosii, condimentam si lasam pe foc pana ce scade toata zeama. 

Cand umplutura e gata o transferam intr-u bol si o lasam sa se racoreasca. Dupa ce s-a racit umplem bine fiecare palariuta de ciuprca si asezam intr-o tava in care am pus hartie de copt. Dam apoi la cuptor pentru 15-20 de minute la 180 grade. cand ciupercile au inceput sa se inmoaie scoatem si punem peste ele feliute de cascaval dupa care mai dam putin la cuptor ca sa se topeasca cascavalul. 

Le scoatem, le lasam 5 minute si apoi le putem servi.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta in straturi ("Taci si inghite" - Multicooker)