Această reţetă este o idee marca „Bucătar de ocazie” (no :), care s-a născut din dorinţa de a utiliza nişte tortilla wraps (ce staţionau stinghere prin cămară) într-un mod inedit, înainte să uit de ele până când aveau să expire; şi să le transform într-un mic dejun pentru copiii mei care adoră orice experiment culinar (cel puţin, pe cele făcute de moa :)...
Tortillas se taie în patru părţi egale. Din câte două sferturi se formează câte un pahar. Rezultă 6 pahare, care se aşează în forme de brioşe (sau în scobiturile unei tăvi de brioşe), unse cu unt sau (cum am făcut eu) tapetate cu folie de aluminiu (asta ca să nu se lipească şi să poată fi scoase uşor din formă). Cele două părţi ale paharului trebuiesc îmbinate cu atenţie, pentru a nu se scurge compoziţia care se prepară astfel:
Ouăle se bat bine cu smântâna, se adaugă în legumele mexicane, bine scurse, şi se amestecă. Se adaugă caşcavalul ras, sarea, piperul negru şi piperul cayenne. Se pune această compoziţie în paharele de tortilla, se aşează deasupra jumătăţi de roşii cherry, se presară chimion şi se dă totul la cuptor, la foc mediu, timp de 20-25 minute.
Se pot servi ca mic dejun, aperitiv sau ca o gustare târzie de seară.