Ciuperci pleurotus garnitura

de Ana_O in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2013 | 8525 vizualizari

 

Am gasit la oferta niste ciuperci pleurotus si, desi nu prea stiam cum se gatesc, parfumul lor m-a imbiat sa le cumpar. A iesit o garnitura super pentru o friptura de vita.

 

INGREDIENTE

  • jumatate de kg ciuperci pleurotus
  • ulei de masline
  • 250 ml vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleurotus garnitura:

Am taiat ciupercile fasii, le-am pus la bait intr-un castron cu vinul, uleiul de masline si sarea cam 20 de minute. Le-am turnat apoi intr-o cratita incapatoare cu tot sucul si am dat focul tare, acoperind cu un capac. Vor lasa multa zeama si asta e bine caci se vor inmuia bine. La sfarsit am luat capacul si am pus cateii de usturoi strivitii si am lasat sa se evapore sucul, prajindu-le putin. Inainte sa le asez pe farfurie ca  garnitura, le-am stropit in oala cu inca putin vin alb.

Asta a fost cel mai simplu mod in care m-am gandit eu sa le fac. Isi pastreaza foarte bine mirosul si savoarea.

TIPS-URI

1

Puteti stropi la final cu zeama de lamaie, pentru a mai atenua putin gustul puternic de ciuperci, care nu pica bine tuturor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus garnitura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu ciuperci si porumb la cuptor