Ciuperci murate

de Mitinita in Muraturi, 22 Mar 2011 | 40987 vizualizari

 

Am gasit reteta intr-un nr din Pofta buna!Interesante si bune! Lichidul mentionat in reteta nu a fost de ajuns,asa ca am mai adaugat apa si a fost numai bine,astfel gustul nu a fost prea acru.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ciuperci de padure (galbiori,hribi,ghebe)
  • 1 pahar otet din vin alb
  • 3 linguri sare neiodata
  • 2 lingurite boabe de piper
  • 1 lingurita boabe de ienihabar
  • 3 foi de dafin
  • 3 linguri ulei de masline
  • crengute de marar
  • 1 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci murate:

Se fierb ciupercile 15 minute in apa clocotita in care s-a adaugat si putina sare si lamaia.

Intr-un alt vas,smaltuit,se fierbe otetul cu sarea si mirodeniile.

Cand incepe sa clocoteasca otetul,adauga ciupercile scurse,le lasi inca 2-3 clocote si le lasi sa se raceasca.

Asezi ciupercile in borcanele sterilizate,acoperi cu zeama in care au fiert.

Deasupra adaugi putin ulei de masline si inchizi borcanele ermetic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci murate" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

aziz 1

23.03.2011, 11:12

adina sa vz cum da la o masa festiva linga o friptura ;am in cap imaginea de 10 ani de gust o sa probezi tu si o sa-mi spui

Mitinita 1

23.03.2011, 11:15

mona,eu-s moarta dupa muraturile arabesti...cand am fost la sot ma plimbam ca nebuna printre muraturi...cand eram in Japonia se minunau japonezii ca le mancam toate acriturile. si sunt total diferite

aziz 1

23.03.2011, 11:27

arabii cu iute iar japonezii cu iute dulce nu?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu galbiori si sos de smantana, o mancare savuroasa