O reteta de care iti va lasa gura apa, cu carnita de pui, ciuperci, smantana... O placere sa o savurezi ,o bunatate ca la mama acasa.Ne-am lins şi degetele, pe bune....
O mancarica rapida si foarte consistenta.
Transam puiul in bucati egale, il spalam , il lasam sa se scurga de apa si apoi il strgem cu un prosop de hartie.
Curatam cepele si le taiem marunt. Gogosarul si rosiile dupa ce le-am spalat si le-am sters , le tocam marunt si pe acestea.
Intr-un vas non aderent ( Delimano) punem legumele tocate marunt cu 2-3 linguri de apa sa se soteze.
Cand acestea s-au inmuiat adaugam carnea de pui portionata, sare, piper proaspat macinat si boia.Amestecam bine apoi adaugam supa de carne si lasam sa fiarba la foc mic carnea.
Cand carnea de pui este bine fiarta , punem ciupercile taiate marunt si jumatate din patrunjelul verde tocat.
Lasam sa mai fiarba 10 minute la foc potrivit.
Faina o amestecam cu 2-3 linguri cu smantana si cateva linguri cu lapte( apa) ca sa nu se faca cocoloase.
Adaugam 1-2 polonice cu zeama de pe carne si amestecam sa se omogenizeze, apoi rasturnam smantana peste carne si ciuperci.Adaugam si restul de smantana si amestecam cu grija sa nu se faca cocoloase.
Lasam sa dea cateva clocote si ciulamaua este gata .
Pofta mare !
1
Presaram deasupra restul de patrunjel verde tocat si servim ciulamaua cu cartofi sau cu mamaliguta.