- Pentru supa:
- 500 g pipote si inimi de pui;
- grasime de gaina;
- o tija telina apio;
- 1 morcov;
- o ceapa;
- o foaie de dafin;
- piper boabe;
- sare.
- Pentru ciulama:
- 30 g unt;
- 50 g faina;
- 300-500 ml supa.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu pipote si inimi:
- Se incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare.
- Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si foaia de dafin.
- Se spumeaza din cand in cand, pana se adauga legumele.
- Intre timp, se pregatesc legumele. Se curata, se spala, iar cand apa a inceput sa fiarba, se pun in oala.
- Se lasa pe foc 60 min.
- Cand supa este gata, se pregateste ciulamaua.
- Faina se amesteca cu supa, apoi se adauga peste untul topit si se amesteca continuu, pentru evitarea cocoloaselor.
- Se adauga pipotele si inimile si se mai lasa cateva minute sa fiarba.
- Daca ciulamaua iese prea groasa, se pune mai multa supa.
- Se serveste calda, alaturi de mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pipote si inimi" nu uita sa-i faci un review.