Tocam marunt ceapa si ardeiul, morcovul il dam prin razatoarea mica si albitura prin razatoarea mare. Eu am folosit si putin praz pe care l-am taiat o parte mai marunt si o parte bucati mai mari dar nu este obligatoriu. Am calit pe rand ceapa, apoi ardeiul si la urma morcovul ras. Pentru o culoare deosebita asa procedez mereu la prepararea ciorbelor. Adaugam apa fierbinte, aproximativ 3 litri si ne ocupam de perisoare.
Amestecam carnea cu oul, orezul si condimentele. Se fac perisoare micute si se scufunda in zeama. Ciorba trebuie sa fiarba intotdeauna la foc potrivit si nu in clocote. Potrivim de sare, condimente si adaugam verdeata, eu iarna am si uscata si congelata Spre sfarsit cand au fiert legumele si carnea adaugati bulionul desfacut in putina zeama sau rosiile si borsul clocotit separat cu o ceapa si mai lasati sa dea cateva clocote.
Pentru siguranta puteti proba perisoarele scotand una din ciorba. Cateodata mai fac un amestec de galbenusuri cu smantana si zeama din ciorba pe care il pun racit in oala. Se pune iar verdeata si se acopera pana la racier. Eu mai pun verdeata proaspata si in farfurie atunci cand servesc iar ceapa, usturoiul si ardeiul iute nu lipsesc de pe masa.
1
Caliti morcov ras mic si ardei capia rosu. De asemenea si boiaua ii da o culoare frumosa ciorbitei dumneavoastra.