A trecut baiatul pe la mine si mi-a adus din curte, tot felul de frunze. Cateva frunze de stevie, cateva de loboda, de rucola, de leurda, de stir. M-am gandit sa fac o salata sau o ciorbita. Cum n-am putut renunta la gandul de corbita, am purces la prepararea ei.
Pune o oala de 3 l cu apa la fiert cam 2l. de apa in oala.
Ceapa se curata,spala si se toaca marunt si se adauga in vasul cu apa.
Radacinoasele curatate. spalate si tocate se adauga in vasul de ciorba.
Se lasa la fiert cam 30 minute.
Intre timp frunzele verzi se curata de codite,spala si taie cam de 1.cm.latime.
Cand radacinoasele sunt fierte se adauga frunzela si se lasa sa fiarba 5-7 minuta,adaugand cele doua linguri de ulei.
Adauga sucul de rosii si bulionul de corcoduse.
Sareaza dupa gust.
Lasa sa dea cateva clocote si stinge focul.
Dupa ce ai stins focul, adauga leusteanul spalat si tocat marunt.
Este buna calda,dar mult mai buna rece!