Ciorba de salata verde

de Anamaria7 in Ciorbe, 21 Feb 2011 | 10108 vizualizari

 

Dor de vara... Una dintre ciorbele preferate ale familiei mele.

 

INGREDIENTE

  • 6 capatani de salata verde
  • 2 cepe
  • 100gr slanina
  • 300-400ml lapte
  • 2 oua
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde:

Frunzele de salata se desfac, se spala bine si se taie in bucati mai mici, apoi se presara doua lingurite de sare si se amesteca bine.

Slanina se taie in bucatele mici si subtiri si se caleste in oala, fara a adauga grasime. Se lasa pana cand se prajeste bine. Apoi adaugam ceapa calita, iar cand a devenit sticloasa turnam peste salata si amestecam. Lasam sa se caleasca si salata dupa care turnam apa. Cata apa, depinde de cat de luuunga vrem ciorba :) Nu uitam ca urmeaza sa adaugam si laptele!

Dupa ce salata a fiert, adaugam laptele si potrivim gustul cu sare.

La sfarsit, din cele doua oua batute si condimentate cu sare si piper facem o paparada pe care o taiem in bucatele mici si o adaugam in ciorba.

TIPS-URI

1

Cantitatea de lapte o alege fiecare in functie de preferinte.

2

Se serveste acrita cu otet sau suc de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Anamaria7 1

22.02.2011, 10:24

primeeeeeesti, cris! o portie virtuala numai pentru tine

alinutzika 1

27.02.2011, 00:50

cea mai buna ciorba de primavara...

Panacris 1

24.04.2013, 18:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de spanac