Ciorba de pui a la grec -varianta mea

de alinutzika in Ciorbe, 8 Sep 2011 | 6199 vizualizari

 

De mai bine de o saptamana imi tot cere sotioru' meu o ciorba mai acrisoara "asa cum stii tu sa faci"...imi spune el..
Ba nu am avut chef, ba nu am avut pofta si uite asa l-am tot amanat. Pana acum. Cand a venit la masa, pe la pranz, a halit rapid 2 portii...:))
"E mai buna decat la restaurant, draga!", imi zice. Si vorbele astea imi sunt deajuns sa prind aripi si sa mai pregatesc 2-3 feluri pana diseara..:))

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 morcov 
  • sare, piper, vegeta
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml smantana
  • patrunjel
  • otet 
  • ulei
  • 1 ceasca orez (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec -varianta mea:

Se curata legumele, ceapa si ardeiul se toaca, iar morcovul se taie rondele. Se pun la calit in ulei, la foc mai slab. Cand sunt aproape calite, se adauga pieptul de pui taiat bucatele. Se lasa putin la rumenit, vreo 5 minute, apoi se umple oala cu apa. Se condimenteaza, dupa gust.

Cand ciorba incepe sa fiarba, se pregateste dressingul. Se amesteca bine galbenusurile cu smantana intr-un castron mai mare. Se ia cate putin din ciorba (3-4 polonice) si se amesteca cu dressingul, treptat.

Dupa ce s-au omogenizat bine ingredientele, se toarna incet toata compozitia in oala cu ciorba, amestecand usor, ca sa nu se strice..Patrunjelul tocat se adauga ciorbei. Se opreste focul.

Se acreste cu otet dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec -varianta mea" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca