Primavara,cand natura renaste, ea ne daruieste o sumedenie de verdeturi pe care le putem folosi in cele mai variate combinatii , fara sa ne temem ca una nu se va potrivi cu cealalta. In acest minunat anotimp putem sa facem in fiecare zi o alta ciorba,astfel incat,unul dintre ingrediente sa devina predominant . Ciobita mea de miel sta marturie mai ales ca se apropie si Sfintele sarbatori de Paste !
Ciorba de miel reteta
Cum procedezi :
Cureti carnea de pielite,o speli bine,o tai in bucatele si o fierbi in apa rece cu sare.Adaugam si matele curatate si spalate foarte bine.Le poti despica sa ramana ca o fasiuta si tine 2-3 ore inainte de a le folosi,in apa cu putin otet. Le taiati in bucatele mici. Adunati spuma la carne ori de cate ori este nevoie.
Morcovii taiati cubulete se adauga la jumatatea timpului de fierbere a carnii. Salata se taie fideluta,ceapa se toaca marunt si le adaugati in oala cand este carnea aproape fiarta . Mai lasati sa fiarba putin,trageti oala de pe foc,o lasati 5 minute sa se racoreasca si o dregeti cu oua batute,otet si sare, dupa gust.
Presarati leustean tocat si serviti !