Bors de curcan

de RuxyRux in Ciorbe, 12 Dec 2010 | 6773 vizualizari

 

Cu legume multe, cu mult leustean, cu bors proaspat, o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 850 gr carne  de curcan( piept)
  • 1 lingura ulei floarea soarelui
  • 1 lingura ulei palmier

Zarzavat de ciorba:

  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 sfecla
  • 1 dovlecel
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 cepe
  • 4 cartofi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 ardei grasi( culori diferite, portocaliu, rosu si verde)
  • 0 cescuta varza dulce tocata
  • 1 l si 1/2 bors
  •  leustean 2 legaturi
  •  2 oua
  • sare dupa gust
  • smantana pentru servit  
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de curcan:

Legumele se spala, se curata si se toaca dupa dorinta.

Se incinge uleiul in oala, se adauga zarzavatul tocat si se soteaza cinci minute, se adauga si carnea se mai lasa cinci minute apoi se pune apa si se lasa sa fiarba acoperit.

Cand carnea este fiarta( zarzavatul fierbe mai rapid) dregem borsul.

Punem in oala 3/4 l bors.

Batem 2 oua cu o lingurita de sare apoi amestecam cu o cana de bors. Luam din oala cate putin punem peste borsul cu ou si apoi turnam totul inapoi in oala. Dam un clocot, completam cu restul de bors, potrivim de sare dupa gust, apoi lasam sa mai fiarba 15 minute. Stingem focul si adaugam leusteanul tocat. Servim cu smantana. O nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

Bucataras Medi 1

13.12.2010, 20:00

delicioasa mai este................

giuliana 1

14.12.2010, 08:42

buna

adasev12 1

14.12.2010, 08:59

f bun curcanul, si eu gatesc des carne de curcan... super!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de gaina