Nu am am mai facut si mancat ciorba de potroace de ani de zile cred ca am uitat de ea. Este o ciorba foarte gustoasa si lejera , care era traditioala in dimineata de dupa o nunta, petru a mai drege din urmele chefului. Va dau asadar si varianta care o cunosc eu de ciorba de potroace.
Punem bucatile de pui cu apa rece la fiert, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc timp de 45 de minute, spumand supa atunci cand este cazul . Eu am lasat sa fiarba mai mult pentru ca am avut pui de casa ( fermier cum se numeste aici ) . Scoatem apoi carnea si alegem ce ramane in ciorba in funcie de preferinte.
Dupa 45 de minute adaugam o ceasca de orez boabe, eu am pus basmati. Adaugam apoi la 5 minute distanta zarzavatul taiat si sucul de rosii si mai lasam sa fiarba 10-12 minute. La sfarsit se drege cu smantana, eu am pus 200 ml de smantana 15% sa fie mai lejera ciorba. Batem apoi separat 2 oua cu putina sare si le punem in ciorba de potroace care clocoteste in fir subtire si amestecand in mereu sa se faca zdrente. Asta este varianta care o stiu si imi place mie, puteti renunta la aceasta etapa daca nu va place. Acrim ciorba de potroace cu bors sau zeama de la varza ( eu am ales zeama de muraturi ) .
La sfarsit adaugam in ciorba de potroace tarhon maruntit si un manunchi bun de leustean, eu am pus conservate in otet ambele ca asa aveam.
1
Ciorba de potroace se serveste fierbinte eventual cu verdeata proaspat maruntita pusa si in farfurie, este super aromata si acrisoara, o ciorba la care e greu sa te opresti dupa o portie eu nici nu am mai facut felul doi.