Artemisia dracunculus-Tarhon Este o verdeata foarta aromata, provine din Asia. Eu pastrez tarhonul in borcane cu sare grunjoasa si cu otet. Otetul de tarhon vara il folosesc pe salate. Sotul meu (parintii lui originari din Teleorman) nici nu a auzit de tarhon pana sa ma cunoasca. De atunci ciorbele lui preferate sunt : ciorba de cartofi cu tarhon, ciorba de fasole boabe si afumatura si tarhon si nelipsita ciorba de miel de Paste cu tarhon.
Ciorba de miel reteta
Ingrediente
Oasele de miel se curata foarte bine, se spala si se lasa 3 minute in apa clocotita, dupa care se scurg bine si se clatesc cu apa calduta.
Tocam ceapa, ardei gras si loboda marunt, zarzavatul rondele, punem la fiert impreuna cu carnea de miel si putin tarhon tocat. Mielul fierbe foarte repede trebuie verificat dupa 30 minute cu o furculita. Inainte de a lua de pe foc ciorba o condimentam cu: zeama de lamaie, sare din tarhon, putin otet de tarhon si mai tocam o mana de tarhon, dupa care se pune capacul se lasa inca 5 minute sub capac.
Se serveste cu smantana.