Ciorba de legume (de post)

de Nepotii_si_bunica in Ciorbe, 9 Apr 2017 | 4276 vizualizari

 

O ciorba usoara si gustoasa!
Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 4-5 ciuperci champignon mari
  • 1 bucata mica telina
  • 1 ceapa alba
  • 2-3 lg orez
  • 500 ml bulion
  • sare dupa gust
  • 50 ml ulei
  • frunza de telina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume (de post):

Se curata legumele si se taie dupa cum doriti: rondele, julien, cubulete.

Ceapa se curata si se taie in doua sau patru. Ciupercile se curata si se taie felii. 

Morcovii se pun la calit in ulei, pana iese o culoare frumoasa.

Intr-o oala, se pune apa la fiert, cca. 2 litri. Se toarna morcovii cu tot cu ulei, se adauga patrunjelul, telina si ceapa. Se condimenteaza cu sare dupa gust si se lasa sa fiarba, la foc incet. 

Pe la jumatatea timpului de fierbere, se adauga si ciupercile, iar ceapa se indeparteaza. Spre final, se adauga orezul spalat bine inainte si se lasa sa fiarba in continuare. 

Cand sunt gata, se toarna bulionul si se ma lasa sa dea cateva clocote. Se mai potriveste cu sare, daca este nevoie, se pun cateva frunze proaspete de telina si se acopera oala cu un capac.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aceasta ciorba se poate prepara si cu carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]