O ciorba usoara si gustoasa!
Retete de post economice
Se curata legumele si se taie dupa cum doriti: rondele, julien, cubulete.
Ceapa se curata si se taie in doua sau patru. Ciupercile se curata si se taie felii.
Morcovii se pun la calit in ulei, pana iese o culoare frumoasa.
Intr-o oala, se pune apa la fiert, cca. 2 litri. Se toarna morcovii cu tot cu ulei, se adauga patrunjelul, telina si ceapa. Se condimenteaza cu sare dupa gust si se lasa sa fiarba, la foc incet.
Pe la jumatatea timpului de fierbere, se adauga si ciupercile, iar ceapa se indeparteaza. Spre final, se adauga orezul spalat bine inainte si se lasa sa fiarba in continuare.
Cand sunt gata, se toarna bulionul si se ma lasa sa dea cateva clocote. Se mai potriveste cu sare, daca este nevoie, se pun cateva frunze proaspete de telina si se acopera oala cu un capac.
Pofta buna!
1
Aceasta ciorba se poate prepara si cu carne.