M-am adaptat preferintelor Sabinei....fara legume,fara carne.Este rapid de facut si f buna.
Varza se taie fideluta.
Slanina bucatele marunte,ceapa la fel,dupa care se amesteca si le mai tocam impreuna ff bine.
Se pune slanina cu ceapa intr-o oala,pe foc mic si le calim pana capata o culoare maronie,se adauga boiaua si repede varza,amestecand bine.
Cand s-a inmuiat putin varza,se pune apa fierbinte,sare,piper,putin cimbru,si se lasa sa fiarba pana e varza moale.
Albusurile se bat putin cu sare si se toarna in ciorba amestecand pe firul lor asa incat obtinem un fel de zdrente.
Galbenusurile se freaca bine cu 1 ling.de otet(sau2 daca vreti ciorba mai acra),cu doua de faina,se incorporeaza laptele batut,se pun cateva polonice de ciorba peste dresatura si se adauga in fir subtire in ciorba ,amestecand continuu.Mai lasam sa fiarba cateva minute.
Punem sare,piper daca mai trebuie,cimbru si marar.
Se serveste cu ardei iuti.
Pofta buna!!!