Ciorba de legume

de Patricia Iordache in Ciorbe, 5 Mar 2013 | 6281 vizualizari

 

Exista mii de retete de ciorbe de legume, insa eu am preparat-o cu ce am gasit prin frigider/congelator si a iesit extraordinara!

 

INGREDIENTE

  • - 2.5 l apa fierbinte
  • - 4 linguri ulei
  • - 1 ceapa mare
  • - 2 morcovi mari
  • - 2 bucati pastarnac
  • - 5 cartofi medii
  • - 1 dovlecel (eu am pus cubulete congelate)
  • - 1 ardei gras galben (eu am pus bucatele congelate)
  • - 1/2 ardei gras rosu (eu am pus bucatele congelate)
  • - 1 lingura rasa sare
  • - 3 linguri rase de bulion (am pus pasta de ardei rosu, facuta in casa)
  • - 3 linguri patrunjel/leustean tocat (eu am avut tot la congelator)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume:

Tocam marunt ceapa, morcovul si pastarnacul.

Punem o oala de 4 l pe foc, turnam cele 4 linguri de ulei si cand s-a incins adaugam cele 3 legume tocate, amestecam 1 minut si apoi turnam o cana de apa, punem capacul si lasam sa se caleasca aproximativ 5 minute.

Tocam ardeiul gras rosu si galben cubulete mici, dovlecelul cuburi marisoare (sa nu se sfarame la fiert), cartofii cuburi cat mai egale (ca sa fiarba uniform).

Turnam cele 2.5 l apa fierbinte peste cele 3 legume calite si in momentul in care incepe apa sa fiarba adaugam ardeiul gras, cartofii si dovlecelul.

Adaugam sarea si lasam la fiert 15 minute.

Dupa cele 15 minute, adaugam bulionul si mai lasam la fiert inca 10 minute.

Oprim focul si adaugam in ciorba patrunjelul/leusteanul.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume acrita cu prune verzi