Ciorba de salata

de mamaieelena in Ciorbe, 21 Ian 2013 | 4074 vizualizari

 

Incerc sa aduc primavara cu ciorba de salata dupa atatea ciorbe de oase de la porc,perisoare sau piftii acum organismul trebuie dezintoxicat cu verdeata.

 

INGREDIENTE

  • 1 salata cam mare am pus eu
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia rosu
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 patrunjel radacina
  • pastarnac o bucata
  • telina 150g(bucata)
  • 3 cartofi mici
  • 1 ceapa mare sau 2 mici
  • 5 cm praz
  • 2 linguri bors magic(nu am avut bors natural facut de mine)
  • 2 linguri partunjel congelat(gata tocat)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 g kaizer afumat
  • taietei de omleta (4 oua)
  • 100 g smantana
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata:

Toate legumele se spala, se curata si se toaca dupa preferinta. Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert. Cand a clocotit se adauga legumele tocate: ceapa, ardeiul, morcovul, pastarnacul, patrunjelul radacina. Cand toate acestea sunt pe jumatate fierte se adauga cartofii taiati cuburi si dovlecelul taiat cuburi. Acum cand sunt fierte toate se pune salata verde care a fost spalata si taiata fasii.

In acest timp se pune pe foc o tigaie in care se pune un strop de ulei atat cat sa unga tigaia si se pune la prajit kaizerul taiat bucati mici, apoi se adauga la ciorba. Se pun si taieteii din omleta pe care am preparat-o inainte din 4 oua,  cel de al 5-lea l-am pus la alt preparat.

Cu putina apa rece se desface borsul magic si smantana cu cate un polonic de ciorba fierbinte. Se pune peste smantana, se amesteca si apoi se pune in oala cu ciorba lasand focul mic si sa clocoteasca usor. Se potriveste de sare si se pune patrunjelul tocat din congelator.

Pofta buna  

TIPS-URI

1

Am spus de legume ca se toaca dupa preferinta deoarece eu mai fac ciorbe cu legumele taiate cam mare nu din comoditate ci doar vreau sa simt legumele atunci cand mananc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata de padure (untisor)