Ouale impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.
Apoi se intinde o foaie subtire, se presara faina deasupra, se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de preferinta dumneavoastra.
Dupa ce se taie se lasa putin la zvantat pana vor fi folositi.
Se portioneaza bucatile de carne,se spala cu apa rece si se pun la fiert in apa cu un praf de sare, in oala de ciorb,cand da in primele clocote ,se spumeaza cu o spumiera,adunand usor toata spuma formata si se lasa sa fiarba cam o ora (daca gaina este de casa), pana se inmoaie usor carnea de pasare,apoi se adauga si zarzavatul, ceapa se taie marunt, morcovul, pastarnacul si radacinele se curata de coaja ,se spala si apoi se taie in cubulete mici,ardeiul se taie fasii apoi se taie fideluta.
Se lasa sa fiarba bine inca 30 de minute ,la foc mic apoi se adauga sucul de rosii,se potriveste de sare ,se adauga si borsul si la fel se potriveste dupa gustul fiecaruia(daca este prea acra, se mai adauga apa) si se mai lasa sa fiarba cateva clocote.
Taiteii se aduga in ciorba tocmai la sfarsit,cand carnea si zarzavatul sunt bine fierte.
Se mai lasa sa dea in cateva clocote apoi se opreste focul si se presara deasupra leustean tocat marunt