Ciorba de dovlecei

de lia maria in Ciorbe, 11 Ian 2011 | 5123 vizualizari

 

O ciorbita fara grasimi, plina de vitamine, usoara si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei mici
  • 1 morcov
  • 2 patrunjei
  • 1 telina
  • Praz frunze
  • 1 ceapa
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei galben
  • 1 ardei iute
  • 300g pipept de pui
  • 100g ulei
  • 1 lingurita Frunze tarhon
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 250 g smantana
  • Sare
  • Piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei:

Curatam si spalam legumele. Intr-o oala, punem jumatate din ulei, adaugam ceapa pe care o tocam marunt  si punem pe flacara, la foc mic. Intre timp dam pe razatoare morcovul, patrunjeii si telina si le punem in oala. Tocam ardeii si frunzele de praz si le adaugam in oala la calit. Taiem cubulete dovleceii pe care-i punem peste zarzavaturi, amestecam adaugam tarhonul si chimenul si turnam peste legume 3L de apa. Lasam la fiert si intre timp, taiem cubulete pieptul de pui, il prajim intr-o tigaie, in uleiul ramas si cand sau rumenit putin, le golim in oala. Lasam la fiert 30’, asezonam , adaugam smantana si oprim focul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

11.01.2011, 23:19

Ce culoare si ce savoare

lia maria 1

12.01.2011, 09:57

camy
cris
mena va servesc cu mare drag

lia maria 1

12.01.2011, 09:58

lacrimioara
ruxyrux sunteti invitatele mele

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei si cartofi, dreasa cu labaneh