Ciorba de fasole de post

de susu in Ciorbe, 8 Ian 2014 | 3613 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr fasole alba
  • 250 gr fasole rosie
  • 1 pastarnac mare
  • 1 patrunjel mare
  • 1 telina potrivita
  • 2 morcovi
  • 1 capia rosu
  • 2 cepe rosii
  • 2 foi de dafin
  • cimbru romanesc
  • frunze de telina
  • marar
  • leustean
  • zeama de corcoduse sau bors
  • bicarbonat 2 lgt
  • 1 cartof
  • 2 lgt rase zahar
  • pasta de rosii
  • piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole de post:

Punem fasolea in apa rece de seara, a doua zi o spalam si o punem la fiert separat cea alba de cea  rosie in apa fierbinte. Adaugam in fiecare oala cate 1 lgt rasa de bicarbonat, cartof si 1 lgt de zahar. Dupa vreo ora schimbam apa cu alta fiarta. Punem condimente si cand a fiert fasolea o mutam in oala de ciorba. Adaugam apa fierbinte si legumele calite : ceapa, morcovul ras fin si capia cubulete. Adaugam si radacinoasele rase prin razatoarea mare. O parte din fasole o mixam si-o adaugam inapoi in oala, mie imi place sa fie putin crema. Cand au fiert bine punem bulion, verdeata si acritura. E foarte buna atat rece cat si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

susu 1

08.01.2014, 15:48

foarte buna si fara ciolan, asa cu mult cimbru romanesc

Rocsi 1

08.01.2014, 20:20

Sa fie o portie mare si pentru mine

MotanLaOale 1

09.01.2014, 09:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba ca la mosie