Ciorba de legume cu os de curcan nu aveam de gand s-o postez.Am zis :ce atata o ciorba,dar a iesit atat de buna......................
Osul de curcan si spala si se pune la fiert.
Pentru a incapea in oala l-am spart in 3.
Am folosit o oala de 5 l.Apa din oala a acoperit osul si inca 5 cm. deasupra.
Dupa ce a dat in clocot am aruncat prima apa.
L-am pus iar la fiert ,dar punand apa calda.
Dupa 15 min. de la clocotire, am pus legumele spalate,curatate si tocate marunt.
Inainte de a pune legumele ,osul se scoate din oala si se curata de carne.
Carnea obtinuta se pune sau nu in ciorba.Eu am pus-o
Am lasat la fiert cam 30 min. si am pus sucul de rosii si pasta de leustean.
Cand legumele au fiert am pus taitei de orez(o jumatate de rola)si am lasat la fiert inca 5 minute.
Se gusta de sare si daca este nevoie se mai adauga.
Am stins focul si am adaugat leusteanul uscat.
1
Pasta de leustean fiind mai sarata se poate sau nu adauga sare.