Ciorba de burta

de baby_ktalyna in Ciorbe, 15 Oct 2013 | 4182 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta de vita (eu am folosit cruda)
  • 500 gr de smantana
  • 4 galbenusuri
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 cepe
  • o capatana mare de usturoi
  • 5 morcovi
  • 1 radacina de telina (mica)
  • 2 radacini de pastarnac
  • optional os de vita
    sare piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Punem bucatile de burta (si oasele) la fiert, in aprox 5 litri de apa rece si lasam sa fiarba apa si sa se formeze spuma. Scoatem (oasele)burta, aruncam apa  si punem iar la fiert totul in apa rece.

Fierbem bine burta  pana se poate strapunge usor cu o furculita. Adaugam apoi legumele, pastrand 3 morcovi si lasam sa fiarba bine pana ce legumele s-au inmuiat. Scoatem apoi legumele  . Scoatem burta si  lasam sa se raceasca.Lasam ciorba la foc, adaugam gogosarul taiat .Urmeaza apoi sa dregem ciorba. Amestecam smantana cu galbenusurile intr-un vas incapator si adaugam cate un polonic din ciorba de burta,amestecand bine cu un tel, pana aducem amestecul de oua,smantana si zeama la aceeasi temperatura cu ciorba de burta din oala.Turnam apoi amestecul  peste ciorba ramasa in oala si amestecam bine.

Asezonam ciorba de burta cu sare, piper, morcovul ras si calit il scurgem de suc (doar sucul il folosim) si usturoiul .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta