Ciorbă cu perişoare

de diaconta in Ciorbe, 7 Dec 2011 | 3497 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr carne de porc
  • 100 gr orez
  • O ceapa mica
  • Un ou
  • Boia de ardei
  • Morcovi
  • Patrunjel radacina
  • Gulie
  • Telina radacina
  • Sare,piper
  • ulei
  • Patrunjel verde,marar si leustean
  • Smantana pentru servit(la noi e obligatorie)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă cu perişoare:

Curatam zarzavaturile si le taiem cuburi sau rondele.Le calim in putin ulei,punem putina boia de ardei,adaugam apa si lasam sa fiarba.Punem si putina sare in apa.

Intre timp pregatim perisoarele. Tocam carnea.Spalam orezul si-l scurgem de apa.Ceapa o curatam si o taiem marunt.

Intr-o craticioara punem putin ulei si calim ceapa,apoi adaugam carnea si o mai lasam sa se prajeasca si ea putin.Condimentam,luam cratita de pe foc si adaugam orezul si oul batut.Omogenizam bine compozitia.

Cand zarzavatul este fiert de jumatate,formam perisoare din amestecul de carne.Nu trebuie  sa fie prea mari,deoarece orezul se va „umfla”.Punem si perisoarele sa fiarba.Cand sunt fierte si perisoarele,adaugam verdeata si oprim focul.

Servim cu multa smantana , ardei iute si foarte multa ….pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă cu perişoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

08.12.2011, 14:32

krinakrina 1

29.12.2011, 19:24

salivez...este ciorba noastra preferata, nu ne saturam niciodata de ea...buuuuuna

diaconta 1

29.12.2011, 19:29

Krina si noua ne place mult,de altfel cam orice ciorba cu mult zarzavat

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie