Bors de loboda rosie cu cartofi

de alilianaa in Ciorbe, 13 Apr 2014 | 5132 vizualizari

 

Un bors racoritor pentru zile de post.

 

INGREDIENTE

  • · 6 legaturi loboda rosie
  • · 5 cartofi potriviti
  • · 2 cepe albe
  • · 2 legaturi ceapa verde
  • · un morcov
  • · 2 rondele telina
  • · jumatate ardei
  • · 1 l bors
  • · sare, piper
  • · leustean verde
  • · zarzavat pentru ciorbe ( jumatate de borcan de 800 g)
  • · 2 rondele fidea subtire
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de loboda rosie cu cartofi:

Loboda se alege, se curate, se spala si se pune la oparit timp de cateva minute ( 2-3, nu trebuie sa se inmoaie de tot), dupa care se scoate intr-o strecuratoare, se da sub jet de apa rece si se lasa la scurs. In acest timp curatam celelalte legume si le portionam.  Dupa ce loboda s-a scurs, se toaca marut. Intr-o oala punem la fiert apa cu sare. Cand sta sa dea in clocot se adauga ceapa alba, morcovul, telina si cartoful, ardeiul. Se lasa la fiert pana ce vor fi aproape patrunse  se adauga loboda taiata, ceapa verde. Intre timp se pune borsul la fiert, cand este gata se adauga la ciorba. Se pun rosiile din borcan. Se potriveste cu sare, se adauga un praf de piper. La final se adauga doua rondele de fisea subtire si leusteanul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda rosie cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de primavara, din legume