Se pune apa la fiert cu sare intr-o oala.
Paralel se portioneaza afumatura, legumele se curata, se spala, se toaca.
Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem intai coasta. Dupa ce o rumenim putin, o scoatem pe un servetel intr-o farfurile. O adaugam in oala cu apa fierbinte. In locul ei punem pe rand ceapa verde, se caleste 1-2 minute, scoatem pe farfurie, adaugam morcovul, ceapa alba si ardeiul, se calesc 5-7 minute. Acestea se pe urma se adauga in apa fierbinte din oala.
Cand sunt fierte mai mult de jumatate se pun galustile care se prepara astfel: ouale se amesteca cu sare, ulei, 2 liguri apa , adaugandu-se in ploaie grisul. Se fac portii potrivite cu o lingura si se adauga in ciorba. Dupa ce le-am pus, adaug pret de un litru de apa rece. Se lasa la fiert impreuna cu zarzavaturile si afumatura pana vedem ca sunt aproape gata ( galustile). Punem ceapa verde calita si borsul fiert inainte.
La final se adauga rosiile. Se mai lasa la fiert pret de 10 minute!
Se toaca leustean verde.
1
apa rece ajuta la umflarea galustilor