Crofne banatene

de Criss in Dulciuri, 15 Noi 2011 | 76723 vizualizari

 

O reteta delicioasa ce apartine Laurei Laurentiu.

 

INGREDIENTE

  • 500 de grame de faina 000
  • 2 galbenusuri
  • 1 cana de lapte caldut
  • 1 pliculet drojdie uscata Dr. Oetker
  • 60 de grame de unt sau margarina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de zahar
  • coaja de lamaie sau portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crofne banatene:

Faina se amesteca cu drojdia uscata. Se adauga apoi restul ingredientelor, se framanta aluatul pana devine elastic si nu mai e lipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul.

Apoi se intinde o foaie de aproximativ 1 cm, se taie cu paharul si se mai lasa sa creasca aproximativ o jumatate de ora. Preferabil sa se puna pe hartie de copt, pentru ca astfel se desprind mai usor si nu se lipesc.  

Se prajesc in ulei incins, la foc mic, avand grija sa nu se arda. Ideea e ca la aceste gogosi trebuie sa le se formeze o gaura in interior si un fel de guleras alb pe margini. Pentru aceasta ele se pun la prajit "cu capul in jos". Adica se iau de pe hartie si se pun la prajit cu partea superioara in ulei. Se scot pe hartie absorbanta (role de bucatarie) si se pudreaza cu zahar. Se observa "gulerasul". Si "gaura" din dotare. :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Crofne banatene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

meprincipessa 1

11.06.2013, 20:02

azi le-am facut! excelente!

robertdimcea 1

20.07.2018, 21:19

Buna seara! Ce marca a fost faina folosita pentru aceasta reteta? Mersi!

PysyBronia 1

15.01.2019, 16:58

In rețeta doamnei Laura din drojdie se face o maia,in această rețetă se pune direct in făină

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]