Ciabatta

de Sim0na in Piine, 15 Feb 2012 | 5072 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Etapa 1:
  • 200 ml apă
  • 400 g făină
  • ½ plic drojdie uscată
  • Etapa 2:
  • 400 ml apă
  • ½ plic drojdie uscată
  • 2 linguriţe sare
  • 50 ml ulei măsline
  • 50 ml lapte
  • 600 g făină
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciabatta:

Am amestecat făina cu drojdia şi cu apa (la temperatura camerei), frământând bine câteva minute. Am pus biluţa obţinută într-o folie şi am dat-o la frigider pâna a doua zi. A două zi am scos aluatul din frigider şi l-am lăsat să ajungă la temperatura camerei. 

Am incălzit un pic 400 ml apa, pe care am turnat-o peste aluatul scos din frigider şi adus la temperatura camerei. Am încercat să dizolv cât mai bine aluatul cu mâna. Am adâugat sarea, amestecând bine, apoi am pus uleiul, laptele şi apoi fâina amestecată cu drojdia uscată. Am amestecat bine cu un tel, apoi, treptat am început să frământ cu mâna. Am obţinut un aluat lipicios si.. cam greu de manevrat. Am lăsat la crescut o oră, într-un loc calduţ.

Când aluatul şi-a dublat volumul, l-am împărţit în 3, şi folosindu-mă de făină din belşug am format pâinicile. Pe un blat de lemn am pus hârtie de copt, pe care am tapetat-o bine cu făină şi am pus pâinicile. Le-am lăsat la crescut 30 minute.

Între timp am pornit cuptorul şi am pus tava înăuntu. După cele 30 minute, am scos tava  din cuptor şi am transferat cu hârtie cu tot pâinicile în tava încinsă.

Le-am copt cca 30 minute, la 200 grade, dar pentru că mi s-au părunt cam.. albe, am dat drumul la grill şi le-am mai lăsat puţin să se rumenească. Şi din pacate le-am lăsat cam mult... Le-am scos din cuptor si.. le-am acoperit cu un prosop umezit. Au ieşit foarte fragede şi după cum se vede, foarte pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciabatta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciabatta