Chiftelute in sos picant de rosii

de Dya Daniela Andrei in Porc, 23 Aug 2014 | 4364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 1 kg de carne tocata de porc
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 capatana de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit
  • faina pentru "tavalit" chiftelutele
  • Pentru sos avem nevoie de:
  • 3-4 foi de dafin
  • sare dupa gust
  • mix de piper (alb/rosu/verde)
  • o lingurita cu oregano
  • 1/2 lingurita piper negru
  • un varf cutit cu chilli
  • cativa catei de usturoi
  • 100 ml suc de rosii
  • o lingura cu bulion
  • 10-15 rosioare de curte
  • un ardei iute rosu
  • un ardei iute verde
  • 200 ml apa plata
  • busuioc proaspat
  • Optional, pentru servire: salata de ardei copti.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos picant de rosii:

Pentru chiftelute: Asezam carnea tocata intr-un vas, adaugam condimentele, ouale, usturoiul pisat si zarzavatul tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele pana la omogenizarea completa. (Pastram umplutura la rece, pentru o ora - doua). Formam apoi chiftelutele in palma cu ajutorul unei lingurite, le tavalim prin faina si le prajim intr-o tigaie cu ulei incins. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a se absorbi uleiul in exces

Pentru sos: punem apa intr-o craticioara de 2 litri si o fierbem pana ce da in clocot. Adaugam condimentele, ardeii si usturoiul feliat, continuand fierberea pentru 5 minute. Adaugam chiftelutele, iar cand acestea se ridica la suprafata, coloram cu suc de rosii si bulion, adaugam rosioarele si lasam sa fiarba totul la foc potrivit, pana ce sosul devine dens. Dupa ce oprim focul presaram busuiocul tocat marunt.

In tot acest timp pregatim salata de ardei copti.

Servim chiftelutele in sos alaturi de salata de ardei si cu o felie de paine neagra (asa cum doar in anii copilariei am mai mancat).

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Eu am profitat de sezonul ardeilor, insa chiftelutele in sos sunt excelente si langa o portie de castraveti murati/gogonele/varza murata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos picant de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate