Cand n-ai chef de stat prea mult in bucatarie si vrei ceva si bun, incearca aceste Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida.
Cel mai mult imi place ca totul se gateste intr-o singura tigaie si este super gustoasa. Merge cu un piure pufos de cartofi, ceva muraturi sau o salata de varza.
Pentru Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne tocata, ceapa, ceapa verde, usturoi, verdeata, suc rosii.
Cum se prepara Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida:
Intr-un vas se pune carnea tocata. Ceapa uscata se curata si se toaca marunt, apoi se adauga peste carne. Se condimenteaza carnea cu sare, piper si verdeata tocata (dupa gust).
Intr-o tigaie mare, se pune putin ulei, se adauga ceapa verde spalata si taiata si cateii de usturoi presati si tocati marunt. Se lasa focul moderat.
Carnea se modeleaza sub forma de bilute sau dupa placul fiecaruia si se adauga in tigaie. Se rumenesc cateva minute chiftelutele, apoi se adauga sosul de rosii. Se mai adauga un praf de sare sau piper.
Chiftelutele se gatesc la foc mic, pana se patrund bine si se obtine un sos dens. Se poate adauga o foaie de dafin la gatit, daca va place aroma.
Chiftelutele se servesc cu piure de cartofi sau alta garnitura la alegere.
Sunt moi, gustoase si satioase.
O alta reteta gustoasa este si cea de Chiftelute marinate, o mancare ca la mama acasa. De asemenea, merge si o Ciorba de perisoare a la grec sau, daca nu vrei sa stai prea mult in bucatarie, incearca reteta de Chiftelute la cuptor.
1
Uneori adaug ou si 1-2 lg de gris. Ies super pufoase in varianta asta,