Am mostenit aceasta reteta de la mama mea,nu este modificata,doar am adaugat ceva verdeata care pe timpul ei nu se folosea!!
Va garantez ca merita incercat!!
Intr-un castron se pune carnea,oul batut,ceapa taiata marunt,usturoiul pisat,cartoful fiert si pasat,sau crud ras pe razatoarea cu ochiuri mici,miezul de paine stors,sare,piper,cimbru,verdeata taiata marunt(in special mararul se potriveste cel mai bine) apoi se amesteca totul foarte bine cu mana;se acopera vasul si dupa 10min de odihna se formeaza chiftelutele dupa cum doreste fiecare(rotunde sau plate)se trec prin faina si se prajesc in ulei iar dupa ce sunt rumenite se scot pe prosoape de hartie.
Pentru sos,se pun intr-o cratita mica 2linguri de ulei de la prajitul chiftelelor,se caleste doar cat sa-i dea aroma uleiului 2catei de usturoi apoi se scot,se adauga rosiile pasate cu furculita cu tot cu bulionul din cutie,dafinul,vinul,zaharul si se lasa pe foc mic pana scade;se potriveste de gust cu sare,piper,se scoate imediat dafinul si se adauga oregano uscat,busuioc iar daca este tot acru(depinde de rosii)se mai adauga putin zahar
Se servesc pe farfurie chiftelutele cu orice garnitura doreste fiecare,eu am avut paste si cu sosul deasupra.
Pofta buna!!
1
pentru cine doreste, chiftelutele se pot pune in tava pe hartie de copt la cuptor
2
tot pentru cine doreste un sos mai mult, se poate adauga suc de rosii iar cand acesta clocoteste se adauga chiftelutele si astfel avem o alta reteta