Chiftelute de soia si legume reteta simpla si gustoasa de chiftele fara carne
Pentru cand nu avem carne tocata dar avem soia granule sau pentru cand simtim nevoie de o masa mai usoara. Ulterior, chiftelutele pot si fi marinate.
Cum se prepara Chiftelute de soia si legume reteta simpla si gustoasa de chiftele fara carne
Soia se pune de fiert in apa cu putina vegeta sau un condiment pentru mancaruri preferat de fiecare.
Se lasa sa fiarba 15 minute, timp in care aveti grija sa nu faca spuma si sa dea pe afara din vas.
Se strecoara si se lasa putin la racit, apoi scurge foarte de bine de apa.
Intr-un bol amestecati legumele tocate cu verdeata si cu soia, adaugati ouale si sarea si piperul dupa gust. Se amesteca bine.
Pe o farfurie cu faina se pun parti egale de compozitie .Se da forma de chifteluta ( ca in imagine) ajutandu-ne si de faina.
Se prajesc in ulei incins.
Se servesc asa simple, sau cu o garnitura, salata. Se pot face chiar si chiftelute marinate....
Se servesc cu pofta !
Recomandam si chiftele de ciuperci sau chiftele din vinete
1
Se prajesc mai repede fiind doar soia si legume !