Ca tot site-ul este euforic de sf Vale, plin cu inimioare si plin cu surprize iubite...
eu m-am gandit sa postez o reteta aromata de fenicul,germeni de iarna(foarte gustosi) ,
alaturi de sos de ghimbir(mirodenia iubirii inca din antichitate)..Pofta Buna
Eu ador ghimbirul..are un gust puternic,iute si-n acelasi timp aromat ca o portocala...
Si poate va amintiti siropul acela de tuse de cand eram copii,asa gustos,mirosea in toate farmaciile cand intrai.
Avea un gust dulceag si intepator...Eu il aseman mult cu gustul de Fenicul..Pofta Buna
Toate legumele se oparesc la baia de aburi,se taie feliute,fasii sau rondele dupa preferinta alaturi de o lingura de ulei de dovleac si se baga la cuptorul preincalzit,alaturi de germinele de iarna,atat de picante si gustoase(la 200 grade,aprox 15 min) .
Ghimbirul se curata de coja, si se marunteste fin(eu l-am bagat la robot)
Din rosiile cherry se face o pasta si se pun pe aragaz la foc mic pret de cateva minute.
Ghimbirul maruntit se adauga peste rosii,alaturi de fasolea rosie,se amesteca bine si se mai adauga patrunjelul maruntit si sare.Cand pasta sa ingrosat se ia de pe foc,se serveste alaturi de orice garnitura ca si sos aromat si gustos.
Eu am fiert o inimioara de porc,dupa care am bagat-o la cuptorul incalzit deja de la legume.unde a mai stat cam 10 min..Si am avut o cina romantica si gustoasa...