Cine a zis ca nu se poate manca foarte bine fara carne?
Noi ne-am obisnuit sa mancam mai rar carne, asa ca incercam tot felul de bunatati pe baza de legume de sezon. Aceste chiftele trebuie sa le incercati daca va place conopida. Sunt usor de facut si se pastreaza foarte bine cateva zile la frigider.
Daca va plac lactatele si sunteti fan branza, atunci se poate adauga in ele branza razuita.
Conopida mea a fost una mai micuta, de acasa, asa ca a avut in jur de 700 gr.
Conopida am desfacut-o in buchetele si am lasat-o sa stea in apa rece cu otet cam 30 minute.
In vasul robotului in care am pus cutitul, am asezat buchetele de conopida si le-am macinat pana cand am avut un amestec granulat (ca un cus cus).
Am golit conopida intr-un castron, iar in robot am pus ardeiul copt si curatat si ceapa. Am pornit robotul, am macinat si aceaste ingrediente.
Morcovii i-am dat pe razatoarea mica.
Punem toate legumele macinate peste conopida si adaugam sare, piper, pesmet, oua si oregano.
Omogenizam bine si incercam sa strangem in pumn compozitia. Daca nu se lipeste deloc, mai adaugati un ou (depinde de cat de marunte sunt facute legumele si cat de umede sunt).
Formam chiftelute mai mari sau mai mici, asezam in tava de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30 minute.
Trebuie sa fie putin rumene deasupra cand sunt gata.
Serviti-le cu un sos rosu cu usturoi sau o maioneza.
1
adaugati aromele preferate