PENTRU CHIFTELUTE:
PENTRU PIURE:
PENTRU SOS:
Chiftelutele
Carnea se amesteca cu ceapa si usturoiul curatate, spalate si taiate, cu patrunjelul si mararul spalate si tocate,cu painea inmuiata in apa si stoarsa, cu cartoful curatat, spalat, dat pe razatoarea mica si stors de zeama si cu sare, piper dupa gust. Din aceasta compozitie se fac bilute cu mana, cam de marimea unei nuci se dau prin putina faina si se prajesc in uleiul incins in prealabil.Cand sunt prajite le scoatem pe servetele care sa absoarba uleiul.
Piureul:
Cartofii se curata, se spala si taie cuburi si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.Cand sunt fierti se scurg de apa, se adauga untul, laptele si sare dupa gust si se zdrobesc cu ustensila speciala de pisat cartofii.
Sosul:
Pentru sos se taie ceapa marunt si se pune la calit intr-o lingura de ulei, cand este sticloasa se adauga bulionul subtiat intr-o cana cu apa, sare, zahar si piper dupa gust, se va lasa la fiert pana se va ingrosa.