O retete deeeeelicioasa pe care am preluat-o de la Bucatarese Vesele si pe care-o voi prepara de-acum destul de des pentru ca mi-a placut mult, mai mult decat varianta chiftelutelor in sos tomat.
Ceapa curatata si spalata o tai rondele si o calesti doua minute in ulei. Cureti cartofii spalati si-i dai pe razatoare. Painea o inmoi in lapte rece apoi o storci bine in mana.
Amesteci intr-un bol carnea tocata, slanina tocata, patrunjelul verde, ceapa scursa de ulei, cartoful, ouale si omogenizezi bine. Dai la rece pentru 10-15 minute apoi cu mainile umede formezi chiftelute pe care le treci prin faina apoi le prajesti pe ambele parti pana sunt rumenite frumos. Le lasi la loc cald si prepari sosul.
Topesti intr-un vas untul, adaugi faina si amesteci si calesti 2-3 minute. Adaugi treptat laptele, putin cate putin , sa nu faca cocoloase si lasi la fiert la foc mic amestecand mereu pana se ingroasa. Condimentezi cu sare, piper si nucsoara. Adaugi smantana.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt asezi chiftelele, pui bucati de branza si torni sosul Bechamel.
Bagi vasul la cuptor (cuptorul preincalzit) pentru 20 minute, scoti vasul, pui zeama de lamaie si patrunjel verde tocat si bagi inapoi la cuptor pentru 10 minute.
Servesti cu piure, orez, sau ca atare, cu salata.