Chili con carne

de Pelagie in Vita, 16 Feb 2011 | 8582 vizualizari

 

De Sf. Ioan am avut doi sarbatoriti in familie, sotul si fetita. Asadar am vrut sa il scot pe sotul meu in oras intr-un loc deosebit. Dupa lungi cautari pe internet am gasit un restaurant mexican in Brasov, Dos Amigos.
Cum eu personal sunt indragostita de mancarea picanta si am observat ca si el a inceput sa o indrageasca, am iesit la un chili con carne.
Mancarea a fost foarte buna, lafel si atmosfera...sigur se va lasa cu o reintoarcere.
Aceasta reteta am facut-o cu ocazia vizitei unei bune prietene, Raluca. A fost foarte buna si spicy, pe sufletul amandoura.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • ulei - o lingura
  • chili 2-3 lingurite (desii recomand la inceput sa puneti 1 lingurita si daca doriti mai iute sa compeltati) sau 1 ardei iute taiat marunt
  • piper
  • sare
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde (pentru culoare)
  • 1 cutie fasole boabe ( cea maro e mai de efect, dar se poate pune si fasole obisnuita)
  • 1 cutie mica porumb
  • 1 cutie rosii tocate in sos tomat
  • 1 pachet carne tocata de vita - 500 g
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chili con carne:

Se pune uleiul in vas ( eu gatesc foarte mult in wok, dar orice vas antiaderent este perfect), carnea de vita, ceapa, rosiile impreuna cu sosul tomat, sarea si piperul, se lasa la fiert acoperite aprox. 45-50 min. Se adauga porumbul, fasolea, ardeiul taiat cubulete, chili si se completeaza cu apa pentru a mai fierbe inca 15 min.

Se serveste cu tortilla (se gasesc in pungi asemanatoare chipsurilor) sau in chifle din care se scoate continutul si tinute putin la cuptor pentru a se intari asemeni unor mici farfurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chili con carne" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas de vita "arta VIENEZA"