Chiftelute cu dovlecel si soia

de Ina in Mancaruri de post, 17 Feb 2013 | 7920 vizualizari

 

Pentru zile de post si nu numai ... Mie mi-au placut , dar Costel n-a pus gura pe ele :)))

 

INGREDIENTE

  • 400 g soia granule
  • 3-4 dovlecei
  • 1 cartof crud
  • 1-2 cartofi fierti
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri faina de grau
  • amestec legume uscate ( Sano-Vita )
  • o lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet din vin
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • pesmet
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu dovlecel si soia:

Granulele de soia se fierb in apa cu sare, foi de dafin si boabe de piper. Cand sunt fierte, scurgem bine apa, prin presare.  ( Eu am avut soia pentru snitele , pe care am tocat-o la robot dupa fierbere ).

Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin razatoarea mica si-l stoarcem bine de apa.

Cartofii si morcovul ii curatam de coaja si ii dam si pe acestia prin razatoare ( de preferat, pe cea cu ochiuri mici ) 

Tocam ceapa marunt, iar usturoiul il  pisam.

Amestecam bine legumele , impreuna cu faina si bicarbonatul pe care-l stingem cu o lingurita de otet.

Din compozitie formam bilute cu mainile umede, pe care le vom rostogoli prin pesmet si le vom aseza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, cca 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu dovlecel si soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tocana de cartofi cu sos de ardei capia, la tuci