Cartofi la ceaun

de COSTEO in Mancaruri de post, 17 Iul 2013 | 5345 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 3 catei usturoi
  • 3-4 fasii ardei gras
  • ulei
  • 1 cescuta apa
  • 30 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • rozmarin
  • boia ardei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la ceaun:

Cartofi se curata, se spala, se taie rondele si se vor pune in ceaun. Punem in ceaun putin ulei ,ungem pereti ceaunului, pentru ca sa nu se prinda cartofii. Punem un strat de cartofi, adaugam cimbru, piper, sare, boia, rozmarin apoi mai punem un strat de cartofi si lasam la foc mic cca 15 minute.

Intre timp amestecam ca sa nu se prinda de ceaun. Dupa 15 minute adaugam cescuta cu apa, fasiile de ardei gras si catei de usturoi taiat fin sau zdrobit si lasam totul la foc mic 30 minute, amestecand in ei din cand in cand. Spre final adaugam 30 ml vin alb si mai lasam 8-10 minute.

Se servesc cu salata de ardei copti sau castraveti murati.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]