O mâncare ușoară și gustoasă pe bază de orez și spanac, ideală pentru zilele de post, dar nu numai.
Pentru acest Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post, am folosit următoarele ingrediente: orez, ceapă, ardei, ulei, spanac.
Cum se prepara acest Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post:
Curăță și toacă mărunt ceapa și ardeiul.
Pune la încins ulei de floarea soarelui într-o cratiță. Pune legumele la călit și lasă-le până se rumenesc, apoi adaugă orezul și amestecă. Lasă-l la călit pentru un minut, apoi toarnă apă. Condimentează cu sare și piper. Acoperă cratița cu un capac și lasă totul la fiert. Din când în când, amestecă ușor în pilaf. După ce a fiert vreo 20 de minute și a scăzut apa, adaugă spanacul tăiat mare. Amestecă ușor în pilaf, apoi acoperă cratița cu capacul și lasă totul să se așeze pentru 10-15 minute, apoi poți servi garnisit cu pătrunjel verde.
Este foarte gustos, hrănitor și ușor de făcut, potrivit și pentru zilele de post.